The Monkey Business Solution

Du kjenner kanskje Den Usynlige Gorillaen? Hvis ikke, så er nettstedet http://www.theinvisiblegorilla.com/videos.html verdt et besøk. Forskerne bak prosjektet demonstrerte på tydelig og humoristisk vis noe vi alle vet: at vi ikke får med oss alt som skjer.

Du kan teste deg selv ved å se på et par av videoene. Jeg anbefaler å se den første (The Original Selective Attention Task) hvis du ikke allerede har gjort det. Deretter anbefaler jeg å se video nummer to (The Monkey Business Illusion) før du kommer tilbake og leser (spoiler alert!).

Oppdaget du gorillaen? Jeg regner med at du hadde lært i den andre videoen, de færreste går glipp av gorillaen enda en gang. Men hva med resten? Det var jo ikke all verden som skjedde, men de færreste får det med seg likevel.

Oppdaget du gorillaen?

Mange spørsmål ligger og lurer under overflata her. Hvor mye får vi med oss av det vi skal lære? Hvor mye får en lærer med seg av det som skjer i et klasserom? Hvordan fanger mange likevel opp det viktige? Det skal jeg ikke gå inn på i dette innlegget. Men kanskje senere!

Jeg skal derimot svare på hvorfor jeg har valgt overskriften The Monkey Business Solution.

Det finnes enormt mange gode ressurser til biologi og naturfag på nett, enormt mange spennende artikler, mange gode bøker. Veldig mye av det på engelsk. En jungel av litteratur, praktiske tips, videoer, multimedia og mye annet. Hvordan finner man fram til de gode ressursene?

Jeg har tenkt å lenke til ressursene jeg liker og bruker, og gjerne videreformidler. En liten guide ut i jungelen.

Men det holder selvsagt ikke med en gorilla for å lage stier i jungelen. Derfor er kommentar-feltet åpent. Hvis du har gode opplegg eller lenker, kan du gjerne videreformidle dem her.

Foto

Gorilla, av Hendrik Dacquin, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=20269046

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*